Нафта дешевшає на тлі відновлення роботи НПЗ у США

Нафта дешевшає на тлі відновлення роботи НПЗ у США

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються в п'ятницю за рахунок того, що набирає оберти відновлення нафтової інфраструктури США після ураганів і прогнозу стійкого попиту на сировину. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,34%, до 55,28 долара за барель. Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,3%, до 49,74 долара за барель.

Зниження світових нафтових цін пов'язане з поступовим відновленням потужностей НПЗ у США після ураганів "Харві" і "Ірма". Ураган "Харві" вивів з ладу більше чверті усіх нафтопереробних потужностей країни (майже 27%). Ураган "Ірма" називають найпотужнішим в Атлантиці як мінімум за останнє десятиліття.

Пізніше на хід торгів можуть вплинути дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE) на кількість нафтових і газових бурових установок у США. Раніше, за підсумками робочого тижня, що завершився 8 вересня, кількість бурових у США зросла на одну штуку, або на 0,1%, до 944 одиниць. У річному вираженні кількість бурових установок зросла на 436 штук, або в 1,8 раза.

Читайте також: Заборгованість підприємств перед Нафтогазом знову почала зростати

Прогноз стійкого попиту на сировину залишається основним чинником підтримки нафтових котирувань.

Надлишок сировини на світовому ринку нафти починає скорочуватися за рахунок того, що перевершує прогнози зростання попиту в Європі і США, а також завдяки скороченню видобутку ОПЕК і країнами, що не входять у картель, повідомило Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Відомство підвищило прогноз зростання глобального попиту на нафту в 2017 році до 1,6 мільйона барелів за добу з 1,5 мільйона барелів за добу.

“Вартість партій європейського маркерного сорту Brent з відвантаженням найближчими місяцями перевищує відстрочені, що свідчить про високий попит (на нафту) з терміновою поставкою, - сказав Боб Такай з Sumitomo Corp Global Research. - Це вірна ознака того, що надлишок сировини на нафтовому ринку скорочується - те, чого впродовж довгих місяців домагалася ОПЕК".

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 55,24 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 55,25 долара за барель, що на 22 центи нижче рівня закриття торгів ($55,47).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-