Кістіон обговорив з ЄІБ фінансування модернізації газовидобування в Україні

Кістіон обговорив з ЄІБ фінансування модернізації газовидобування в Україні

Укрінформ
Європейський інвестиційний банк надає Україні потужну підтримку в реформах енергетики та транспортної інфраструктури, фінансуючи 13 проектів. 

Про це йшлося в ході зустрічі віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона та віце-президента Європейського інвестиційного банку Вазіла Гудака, повідомляється на Урядовому порталі. 

Згідно з повідомленням, Кістіон та Гудак обговорили підготовку до підписання нових угод між Україною та Європейським інвестиційним банком на фінансування модернізації газовидобування на українських родовищах, а також модернізації силових підстанцій електропостачальних підприємств України. Угоду планується підписати у грудні цього року.

Зазначається, що ця угода стосується підвищення ефективності видобування газу на родовищах Укргазвидобування загальною вартістю 37 млн євро, а також модернізації силових підстанцій постачальників електричної енергії загальною вартістю 130 млн євро.

«Наша стратегічна мета – до 2020 року стати енергонезалежними. Тому уряд України готовий надати максимальне сприяння реалізації цього важливого проекту», - відзначив в ході зустрічі віце-прем’єр-міністр.

У листопаді 2017 року планується підписати також угоду щодо фінансування проекту підвищення безпеки дорожнього руху у п’яти містах України - Києві, Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові - на загальну суму до 90 млн євро.

«Цей проект не менш важливіший для нас, бо мова йде про покращення міської дорожньої інфраструктури, інфраструктури дорожніх перетинів та здійснення вуличних реновацій, а це напряму впливає на зниження смертності та травматизму у містах», - підкреслив Кістіон.

Читайте також: План Маршалла для України планують представити на саміті Східного партнерства

У свою чергу Гудак висловив готовність Європейського інвестиційного банку взяти участь в реформі Укрзалізниці, зокрема в модернізації рухомого складу головного залізничного перевізника країни.

Також у ході зустрічі зазначалось, що наразі за фінансового сприяння банку в Україні реалізується 13 проектів. Одним з найбільш успішних є проект розбудови Харківського метрополітену, який буде доповнений підписанням у жовтні цього року нової угоди на 160 млн євро, яка передбачає будівництво електродепо «Олексіївське», а також придбання 70 нових вагонів метро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-