Порошенко пропонує відкрити

Порошенко пропонує відкрити "лінію довіри" для бізнесменів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко запропонував Генпрокуратурі вивчити питання створення “гарячої лінії” з питань припинення тиску на бізнес. 

Про це глава держави заявив під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, повідомляється на сайті Президента.

“Глава держави навів приклад існуючої урядової “гарячої лінії” та звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка вивчити питання створення такої ж “гарячої лінії” у прокуратурі – саме з питань припинення тиску на бізнес. Він звернувся з проханням надавати таку інформацію в Адміністрацію Президента та додав, що Генеральна прокуратура може збирати інформацію про силовий тиск на бізнес з боку всіх без виключення органів та відомств – податкової, Нацполіції, антикорупційних органів, СБУ”, - йдеться у повідомленні.

Президент також доручив силовикам забезпечити ефективну комунікацію з бізнесом. “Я думаю, що усіх вражає образ підприємця з пістолетом біля скроні. І цей пістолет може бути не лише від правоохоронців, а й від негідників в камуфляжі, які рейдерські захоплюють Україну”, - сказав Порошенко. Він підкреслив, що в таких випадках влада має діяти рішуче і закликав представників бізнесу допомагати в спільній боротьбі з подібними явищами.

Президент назвав лейтмотивом та “червоною стрічкою” сьогоднішньої зустрічі з представниками бізнесу питання припинення “тиску силовиків”.

“Пройдіть судове оскарження, захистить свою позицію, дайте можливість сплатити, і дійте тільки в цьому алгоритмі”, - сказав Президент, коментуючи обговорення щодо перевірок бізнесу з боку правоохоронних органів. 

“Не може бути людей в камуфляжі і балаклавах, якщо немає запиту на добровільне надання інформації, і підприємство, відповідно до рішення суду, цю інформацію надало”, - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Порошенко хоче "відкрити двері" силових структур

Президент наголосив, що керівництво силових органів повинно рішуче реагувати на протизаконні спроби тиску на бізнес: “Я прошу це сприйняти як жорстку вказівку Президента. І я, і уряд, і прокуратура, як структура, яка здійснює нагляд за діями силовиків, будемо на це реагувати. Причому реакція буде – публічна”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-