Газпром не зміг забезпечити Європу газом у повному обсязі - Укртрансгаз

Газпром не зміг забезпечити Європу газом у повному обсязі - Укртрансгаз

Укрінформ
Газпром у серпні не зміг повною мірою задовольнити попит європейських споживачів на газ.

Про це повідомляється на сторінці "Укртрансгаз" у Facebook.

"З початку тижня значно зріс попит європейських споживачів на траспортування російського газу територією України, а саме, збільшились замовлення за маршрутом Україна-Словаччина до 206-215 млн куб.м/добу порівняно із середньодобовими 170-180 млн куб.м в серпні 2017 року. Однак Газпром не зміг подати для транзиту європейським замовникам очікувані обсяги природного газу та надіслав до Центрального диспетчерського департаменту "Укртрансгаз" зменшені заявки на транспортування в словацькому напрямку", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначається, що російська сторона продовжує не виконувати технічні зобов`язання за контрактом на транзит газу з "Нафтогаз України" щодо дотримання контрактних тисків газу в магістральних газопроводах на вхідних точках, які знаходяться на російсько-українському кордоні, - газовимірювальна станція (ГВС) "Суджа" та ГВС Писарівка

Український оператор газотранспортної системи наголошує, що транзитні потужності "Укртрансгазу" на словацькому маршруті у вихідній точці ГВС Ужгород становлять 282 млн куб. м/добу, що значно перевищує поточний попит європейських споживачів.

Читайте також: Північний потік зупинили на ремонт: транзит до Європи піде через Нафтогаз

Як відомо, на період з 11 по 22 вересня обхідний газопровід Північний потік, що проходить по дну Балтійського моря з Росії в Німеччину, зупинено для виконання планово-профілактичних та ремонтних робіт.

Україна готова забезпечити стабільне транспортування очікуваних європейськими замовниками об`ємів природного газу повною мірою, більше того, технічна потужність української ГТС дає можливість надійно транзитувати російський газ до країн ЄС обсягом більше 400-450 млн куб.м/добу по словацькому, угорському, польському та румунському газотранспортних коридорах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-