Проекти з енергоефективності в Україні зацікавили німецьких експертів

Проекти з енергоефективності в Україні зацікавили німецьких експертів

Укрінформ
Експерти проекту GIZ «Реформи з енергоефективності в Україні», а також німецького банку KfW аналізують можливі шляхи фінансування проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі голови Держенергоефективності Сергія Савчука з директором проекту GIZ Крістіаною Хагенедер, відомим економістом в сфері енергетики Паулем Судінгом та представником Бюро KfW в Україні Сергієм Горбачовим. 

У ході зустрічі обговорювалися реформи у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, подальші кроки та потреби в ефективних механізмах фінансування проектів.

Як пояснив Пауль Судінг, місія експертів в Україні – проаналізувати необхідність та можливі шляхи фінансування проектів з енергоефективності та відновлюваної енергетики. 

Читайте також: Виробляти енергію з відходів допоможе Фінляндія - Савчук

Розглядає таку можливість і один з провідних банків розвитку у світі „KfW“ (Німеччина). Серед напрямів роботи банку – фінансування проектів зі сталого розвитку, енергоефективності та запобігання змінам клімату. Зокрема, у 2016 році банк виділив 35 млрд євро на такі проекти у всьому світі.

Зокрема, експерти зацікавилися представленою інформацією, щодо реалізації проектів на засадах державно-приватного партнерства, випуску «зелених» облігацій, надання дешевих кредитних коштів тощо.

За словами голови Держенергоефективності, через  впровадження дієвих механізмів фінансування передбачається прискорити реформи з енергоефективності в Україні. 

За підсумками зустрічі Пауль Судінг спільно з фахівцями Держенергоефективності та проекту GIZ домовилися опрацювати можливі шляхи фінансування українських проектів, у тому числі за участю німецького банку «KfW».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-