Європейський союз надав Україні торговельні преференції

Європейський союз надав Україні торговельні преференції

Укрінформ
У Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європарламенту відбулося підписання Регламенту ЄС про надання Україні додаткових торговельних преференцій терміном дії на три роки.

Про це поінформував на своїй сторінці у Facebook представник України в Європейському союзі Микола Точицький.

"Сьогодні у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського Парламенту відбулося підписання Президентом Парламенту та Естонським Головуванням Регламенту ЄС про надання Украіні додаткових торговельних преференцій ЄС терміном дії на 3 роки. Підписання завершує майже рік наполегливих зусиль наших європейських партнерів щодо надання Украіні додаткових преференцій для низки важливих товарів українського аграрного та промислового експорту", - зазначив Точицький.

Читайте також: Європарламент пропонує скасувати роумінг та створити інвестфонд для України

Законодавчий акт ЄС почне діяти з 1 жовтня поточного року. У той же час окремі додаткові преференції для аграрних товарів стануть доступними для українських виробників з 1 січня 2018 року.

Квоти на ряд позицій сільськогосподарської продукції будуть збільшені: річний обсяг додаткових квот на томати складе 3 тисячі тонн на рік; обсяг квот на пшеницю складе 65 тисяч тонн; квоти на кукурудзу складуть 625 тисяч тонн; квоти на ячмінь - 325 тисяч тонн.

Крім того, рішення передбачає повне зняття імпортних мит на певні промислові товари.

Фото: facebook.com/mykola.tochytskyi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-