Гройсман: На дороги з початку року мобілізували 8 мільярдів від митних надходжень

Гройсман: На дороги з початку року мобілізували 8 мільярдів від митних надходжень

Укрінформ
На будівництво та ремонт доріг з початку року мобілізовано 8 млрд грн за рахунок митних надходжень.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час ознайомлення зі звітом щодо виконання капітального ремонту ділянки дороги Н-01 Київ-Знам'янка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я обіцяв минулого року, що ми бачимо на митниці ресурс від 35 до 50 млрд грн, які, можливо, десь розходяться по кишенях. В цьому році ми плануємо перевиконання доходів з митниці десь на 50 млрд. Це означає, що ці кошти ми почали діставати з тіньових схем і перераховувати в бюджет країни. І вже за 9 місяців роботи митниці ми мобілізувати на дороги 8 млрд грн", - сказав Гройсман.

Читайте також: Прем'єр обіцяє готовий проект бюджету-2018 уже в п'ятницю

За його словами, на кінець року очікується, що ця сума становитиме 12 млрд грн. "Я в цьому глибоко переконаний. Тому коштів буде більше, і система фінансування доріг буде зовсім іншою", - зазначив Прем'єр.

Він нагадав, що направлення частини коштів від митних доходів на ремонт і будівництво доріг здійснюється як експеримент. Однак в планах уряду - зробити це рішення системним, зауважив Гройсман. "В якості експерименту частину доходів від роботи митниці ми направимо на дорожній фонд. Але це буде системне рішення. З цього приводу ми будемо радитися ще з народними депутатами", - сказав керівник уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-