НБУ:

НБУ: "Домашню роботу" банки виконали, й можуть братися за кредитування

Укрінформ
У Національному банку вважають, що банківська система України є докапіталізованою та ліквідною, і наразі вже може відновлювати свою традиційну і основну функцію - кредитувати економіку та населення. 

Про це під час міжнародної конференції: "Захист прав споживачів фінансових послуг 2017 - шлях до розбудови довіри" сказала заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу

"За останні три роки банківська система зробила багато "домашньої роботи". На сьогодні ми маємо повністю прозору структуру власності всієї банківскої системи, і це означає, що кожен споживач може абсолютно свідомо обирати для себе фінансову установу для співпраці",- сказала Рожкова.

Читайте також: Данилюк каже, що у проекті бюджету-2018 курс гривні до долара - 29,3

З її слів, банки пройшли діагностичне обстеження якості активів, і сьогодні виконують на себе взяті плани, "а 20 банків з перших 60 банків, вже повністю виконали трирічні плани по докапіталізації".

Рожкова також зазначила, що банки продовжують працювати над зменшенням заборгованості перед пов'язаними особами, що зміцнить їх структуру та капітал, і вивільнить ресурси для кредитування економіки та населення. 

"Приємно нас здивували результати діагностики невеликих банків. Майже 90% з 30 банків не потребували докапіталізації по якості активів. Стосовно виконання планів досягнення розміру статутного капіталу до 200 млн грн, то більшість банківських установ вже виконали це. По 7 банках продовжується процедура верифікації джерел походження коштів капіталу. На сьогодні банківська система є докапіталізованою та ліквідною, і може відновлювати свою традиційну і основну функцію кредитного посередника, кредитуючи економіку та населення",- підкреслила Рожкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-