Мінінфраструктури: Порти Азовського моря потребують негайного днопоглиблення

Мінінфраструктури: Порти Азовського моря потребують негайного днопоглиблення

Укрінформ
Питання експлуатаційного днопоглиблення в Маріупольському та Бердянському морських портах Азовського регіону потребує негайного вирішення.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час робочої зустрічі з питань забезпечення безпеки судноплавства, підтримання глибин та організації вантажопереробки в портах Азовського регіону, повідомляється на сайті відомства.

"Питання з осадками та днопоглибленням в портах Азовського регіону треба негайно вирішувати. Зменшення прохідної осадки може призвести до критичної ситуації з проходження судами каналів та акваторій морських портів, що у свою чергу призведе до зменшення вантажообігу та втрати державою коштів", - заявив Лавренюк.

Читайте також: Морпорт "Южний": Китайська CHEC розпочала другий проект з днопоглиблення

Він наголосив на необхідності експлуатаційного днопоглиблення для підтримання навігаційних габаритів Маріупольського та Бердянського морських портів. Виходячи з технічних паспортів підхідних каналів та акваторій вищевказаних морських портів та відповідно до аналізу сезонних вимірів, експлуатаційне днопоглиблення треба проводити щорічно.

Лавренюк зазначив, що наразі є питання щодо продовження договору з технічного обслуговування акваторії та підхідних каналів з ТОВ "Техмогідрострой Миколаїв". До сьогодні надання послуг не поновлено через судові справи з ТОВ "Техмогідрострой Миколаїв".

Заступник доручив Регістру судноплавства України та ДП «Держгідрографія» у триденний строк провести аналіз та вимір глибин на двох каналах Маріупольського та Бердянського морських портів, а ДП «Адміністрація морських портів України» проаналізувати чинні договори по днопоглибленню та прийняти рішення щодо доцільності їх продовження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-