Розширенню співпраці з Індією сприятиме українська торгова місія в Делі

Розширенню співпраці з Індією сприятиме українська торгова місія в Делі

Укрінформ
У Делі розпочала роботу торгова місія України за участю українських урядовців, представників Офісу з просування експорту та українського бізнесу.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Основне завдання торгової місії – представити українські товари та послуги на індійському ринку, провести В2В зустрічі для налагодження та розширення торговельних відносин. Крім того, під час  місії відбудуться переговори представників Мінекономрозвитку з Міністерством комерції та промисловості , Міністерством судноплавства та Міністерством сільського господарства Індії. Основні теми розмов – збільшення взаємної торгівлі товарами, відкриття допуску української харчової продукції на ринок Індії, участь українських інженерних і  будівельних компаній в інфраструктурних та енергетичних проектах.

«Українські експортери зможуть встановити контакти та налагодити співпрацю із сотнею індійських компаній, адже торгова місія передбачає B2B-зустрічі, круглі столи, візити на виробничі майданчики потенційних партнерів та відвідування спеціалізованої виставки агро- та харчових продуктів у Мумбаї», - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

Нагадаємо, що про необхідність активізації торговельно-економічних відносин Україна-Індія та важливість акценту на співпрацю у сфері промисловості домовились під час зустрічі на початку року перший віце-прем’єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів та державний міністр комерції та промисловості Індії Нірмала Сітхараман.

Читайте також: За півроку український експорт до ЄС зріс на 23% - Президент

Індія є важливим торговельним партнером України, адже в географічній структурі українського експорту за підсумками І півріччя 2017 року посідає 4 місце (2016 року – 5 місце) з часткою 5,5% від загального українського експорту.

Так, у 2016 році експорт товарів та послуг з України до Індії становив $2 млрд та збільшився на 31,4%. За 6 місяців 2017 року експорт вже становив $1,4 млрд та збільшився в порівнянні з 6 місяцями 2016 року на 38,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-