ЕКСПО-2017: міненерго Казахстану відібрало чотири українські проекти

ЕКСПО-2017: міненерго Казахстану відібрало чотири українські проекти

Укрінформ
Міністерство енергетики Казахстану в рамках Міжнародної виставки "ЕКСПО-2017", яка відбувається в Астані, відібрало чотири українських розробки для подальшого впровадження.

Про це журналістам розповів віце-президент Української торгово-промислової палати, в.о. комісара на виставці Сергій Свистіль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні маємо 4 технології, тобто 4 проекти, які були відібрані Міністерством енергетики Республіки Казахстан для подальшого виробництва у Казахстані", - зазначив Свистіль.

За його словами, одним із таких проектів є колектор на основі концентратора сонячної енергії виробництва компанії "Сенека", і вже є Меморандум про порозуміння щодо фінансування виробництва в Казахстані цієї установки.

"Ця установка може бути використана для виробництва сонячної теплової енергії, для опалення, очистки води тощо", - пояснив він.

Читайте також: Україна отримала відзнаку на міжнародній виставці в Астані

Крім того, віце-президент ТПП повідомив, що Міненерго Казахстану відібрало також проекти фотоелектричних жалюзей "Солар Гепс", "розумного будинку" та вітрогенераторів компанії "Фурлендер Віндтехнолоджі", які вже  до цього були представлені в країні 22 установками.

Свистіль підкреслив, що серед країн колишнього Радянського Союзу Україна "єдина країна, яка досягла таких результатів у вітровій енергетиці й наразі, за його даними, "має ключову роль у Казахстані щодо вітрової енергетики".

Як повідомлялося раніше, з 10 червня до 10 вересня в Астані (Республіка Казахстан) проходить Міжнародна спеціалізована виставка "ЕКСПО-2017". Україна на Національному стенді у рамках виставки представила близько 100 інвестиційних проектів у сфері відновлюваної енергетики та енергоефективності.

Загалом участь у виставці взяли 115 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-