Приватні оборонні підприємства отримали держзамовлень на 2 мільярда

Приватні оборонні підприємства отримали держзамовлень на 2 мільярда

Укрінформ
Приватні підприємства, задіяні у виробництві продукції військового призначення, отримали в цьому році державних замовлень на суму понад 2 млрд. грн.

Про це в Чернігові, під час проведення науково-технічної конференції "Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах", кореспонденту Укрінформу повідомив заступник начальника Державного науково-випробувального центру (ДНВЦ) ЗСУ з виховної роботи Віталій Куравський.

"Виробники, які увійшли до нещодавно створеної Ліги приватних оборонних підприємств України, вже займають 35-58% сегменту виробництва оборонної продукції за держзамовленням.  У цьому році вони отримали замовлень на суму понад 2 млрд. грн. і майже наздоганяють підприємства "Укроборонпрому", у яких замовлень на майже 3 млрд. грн.", - поінформував він.

Заступник начальника ДНВЦ з наукової роботи Володимир Дмитрієв додав, що збільшення частки приватних підприємств в оборонній промисловості є позитивним моментом. З одного боку, це створює необхідну конкуренцію, а з іншого прискорює вирішення багатьох питань.

"Як показує практика, підприємства приватної форми власності оперативніше вирішують всі проблеми, у них немає бюрократії, вони більш рухливі в питаннях ресурсного забезпечення і взаємодії з партнерами", - сказав він.

Читайте також: Україна успішно випробувала новітню ракету

Представники Ліги приватних оборонних підприємств уперше взяли участь у вищезгаданій конференції. Всього ж на неї приїхали представники майже 90 підприємств і організацій України. Упродовж двох днів (7-8 вересня) вони обговорювали питання подальшого розвитку озброєння і військової техніки у трьох напрямках: створення нової техніки, модернізація існуючої і ремонт тієї, яка зараз експлуатується у військах. За результатами конференції було ухвалене рішення з переліком питань рекомендаційного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-