Україна може у 20 разів збільшити переміщення товарів — Гройсман

Україна може у 20 разів збільшити переміщення товарів — Гройсман

Укрінформ
Україна має унікальне географічне розташування і може у 20 разів збільшити показник переміщення товарів своєю територією.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на ІІ Міжнародній транспортній конференції високого рівня «Інтегровані транспортні коридори Європа-Азія» в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Україна має надзвичайно великі можливості щодо зростання переміщення товарів. Ми можемо наростити потенціал і він буде у 20 разів більше, ніж зараз», - сказав Гройсман.

За його словами, усі умови для цього є: географічне розміщення, порти, повітряне сполучення, кордон з Європейським Союзом.

Влада розуміє, наскільки це важливо, тому інвестує великі кошти у розвиток дорожньої інфраструктури, української залізниці та нових авіасполучень, зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Гройсман наступного тижня чекає від Ради дві реформ

Як повідомляв Укрінформ, Гройсман перебуває в Одесі з робочою поїздкою. Він узяв участь у церемонії закладення капсули з нагоди будівництва злітно-посадкової смуги комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса».

Планується, що Глава уряду також проведе переговори з Прем’єр-міністром Республіки Молдова Павлом Філіпом. Тема зустрічі – прикордонне співробітництво та реалізація Дорожньої карти співробітництва двох держав.

Гройсман також має намір відкрити новий «АвтоХАБ» в Одеському морському порту та проінспектує хід капітального ремонту ділянки траси М05 Київ-Одеса км 402-409.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-