Гройсман повідомив нюанси підготовки рішення про газорозподільчі мережі

Гройсман повідомив нюанси підготовки рішення про газорозподільчі мережі

Укрінформ
Розробка юридичного рішення в сфері утримання та користування газорозподільчими мережами виходить на фінальний етап і буде невдовзі представлена. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

«Ми вживаємо заходів у співпраці з Генеральною прокуратурою. Це юридичне питання, яке потрібно вирішити. Ми не дамо зловживати монопольним становищем, і нікому не дамо грабувати українців», - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, влітку Гройсман заявив, що уряд працює над проектом закону, який дозволить віддавати газорозподільчі мережі приватним компаніям у користування на платній основі.

Читайте також: Міненерго: Нафтогаз порушив закон, оголосивши про закупівлю послуг з управління ГТС

За його словами, дуже важливо не зробити юридичних помилок, які іноді трапляються у таких ситуаціях. Гройсман зазначив, що уряд зараз юридично працює над тим, щоб “розставити усе на свої місця та виправити недолугі рішення, які приймалися до нас”. 

Він також сказав, що ведеться робота і з місцевими органами влади, щоб дати їм можливість також управляти ГРМ.

"Як тільки ми знайдемо правильне юридичне рішення, нам треба буде закон за підтримки українського парламенту. Ми уже звернулися до правоохоронних органів. Якщо побачимо, що були зловживання юридичного характеру під час передачі, ми вживатимемо усі заходи, щоб державне повернути державі", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-