Нафтогаз назвав умову для закупівлі Європою газу на східному кордоні

Нафтогаз назвав умову для закупівлі Європою газу на східному кордоні

Укрінформ
Переведення закупівлі Європою російського газу на східний кордон можливе лише за умови залучення міжнародного партнера.

Про це написав головний комерційний директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко у Facebook. 

"Президент чітко поставив це завдання у своєму посланні. Але для того, щоб це сталося, необхідно залучити міжнародного партнера для управління українською ГТС. Бо тільки тоді компанії з ЄС можуть погодитися, щоб вони, а не "Газпром", несли ризики транзиту свого газу через Україну. Це я стверджую виходячи з досвіду відповідних переговорів з європейськими компаніями протягом останніх років", - наголосив представник "Нафтогазу".

Водночас, підкреслив Вітренко, суперечки всередині України між профільним міністерством і учасниками ринку, не сприяють виконанню цієї задачі.

"У свою чергу, для того, щоб залучити міжнародного партнера, потрібно сумлінно виконати "домашню роботу". Наприклад, наша суперечка з Міненерго щодо створення нового оператора значною мірою стосується саме цієї проблеми. Ми все робимо так, щоб міжнародного партнера можна було залучити. Незважаючи на спротив", - зазначив він.

Читайте також: Нафтогаз оголосив відкриті торги на право оцінити свої активи

Нагадаємо, вчора під час засідання Кабміну міністр енергетики Ігор Насалик заявив, що "Нафтогаз" фактично саботує процес своєї реструктуризації.

Також вчора стало відомо, що через відсутність реформи "Нафтогазу" Секретаріат Енергетичного Співтовариства повідомив Україну про початок спору.

Як відомо, приєднавшись до Енергетичного Співтовариства, Україна взяла на себе зобов’язання запровадити ключові правові норми ЄС у сфері енергетики. Нормативні документи Третього Енергетичного Пакету вимагають відокремлення транспортування від видобування та постачання природного газу. В Україні ці норми було запроваджено законом «Про ринок природного газу».

У своєму посланні до Верховної Ради 7 вересня Президент України Петро Порошенко поставив завдання перевести закупівлю Європою російського газу на східний кордон країни після 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-