ПРООН допоможе з енергомодернізацією бюджетних установ

ПРООН допоможе з енергомодернізацією бюджетних установ

Укрінформ
Перспективи створення ринку «зелених» облігацій та інших фінансових інструментів впровадження проектів з енергоефективності опрацьовуватимуть Держенергоефективності та експерти Проекту ПРООН.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України з посиланням на зустріч голови Держенергоефективності Сергія Савчука з керівником Проекту ПРООН Сергієм Варгою.

На думку сторін проекту, джерелом фінансування енергомодернізації бюджетних установ можуть бути «зелені» облігації.

Передбачається також створення доступного кредитування енергосервісних компаній та можливості застосування таких фінансових інструментів, як форфейтинг зобов’язань за енергосервісом.

Крім того, розглядаються можливості використання механізму державно-приватного партнерства для реалізації проектів з енергосервісу та енергоефективності на муніципальному та державному рівнях.

Читайте також: ПРООН розпочала закупівлі ліків за бюджетні кошти

З метою реалізації цих можливостей розглядається ідея створення консультаційного центру з питань ЕСКО та енергоменеджменту для надання роз’яснень чинного законодавства та процедури укладання контрактів усім потенційним учасникам ринку енергосервісу – як замовникам, так й інвесторам. Такий підхід вже успішно реалізується Агентством в рамках програми «теплих кредитів». За три роки дії Call-центру при Держенергоефективності надано більше 28 тис. консультацій учасникам програми. Паралельно із Call-центром, за підтримки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», працює безкоштовна «гаряча» лінія щодо впровадження енергоефективних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-