Експерт не бачить сенсу в окремому міністерстві для регулювання криптовалют

Експерт не бачить сенсу в окремому міністерстві для регулювання криптовалют

Укрінформ
Регулювання і нагляд за криптовалютами в Україні мають здійснювати, як і скрізь у світі, фінансові регулятори.

Про це в інтерв'ю FinClub повідомив глава НКЦПФР Тимур Хромаєв.

"Однозначно не треба створювати жодних нових міністерств. Регулювання і нагляд за криптовалютами мають здійснювати, як і скрізь у світі, фінансові регулятори», - впевнений Хромаєв.

Він нагадав, що в Україні два регулятори відповідають за сфери, в які «вторгаються» криптовалюти: валюту регулює НБУ, цінні папери - НКЦПФР.

"Якщо криптовалюта - засіб для розрахунків, то це сфера регулювання Центрального банку. Але якщо це фінансовий інструмент, такий як цінні папери або похідні цінних паперів, то це сфера Нацкомісії з цінних паперів», - сказав чиновник.

Читайте також: Петренко анонсував аукціони на криптографічній технології Blockchain

Нагадаємо, Народний банк Китаю вимагає негайно призупинити в країні первинне розміщення токенів криптовалют (ICO, Initial Coin Offering). У банку наголосили, що токени не є платіжними інструментами, виданими грошово-кредитними організаціями. Вони не мають "правових або грошових властивостей" і юридичного статусу грошей. Через це їх поширення і використання як валюти неприпустиме, зробили висновок у китайському Центральному банку. Банкам країни заборонено надавати послуги для ICO. Крім того, Народний банк Китаю у співпраці з органами зв'язку працюватиме над закриттям трейдингових платформ, які оперують криптовалютами, і над видаленням їх додатків для мобільних пристроїв з відповідних майданчиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-