Цього тижня долар продовжить зростання - прогноз

Цього тижня долар продовжить зростання - прогноз

Укрінформ
Цього тижня зростання долара може тривати, хоча ці темпи, очевидно, сповільняться. 

Про це на запит Укрінформу повідомили в форекс-компанії Альпарі.

При цьому офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть підвищитися в діапазон 26,0-26,3 грн, а готівковий долар у банках може котируватися в діапазоні 26,2-26,9 грн.

"Минулого тижня зростання долара до гривні не лише тривало, а й прискорилося. На різних сегментах валютного ринку долар США подорожчав до гривни на 0,8-2,4%. Багато в чому це пояснюється зміцненням долара до інших валют на світовому ринку, яке відбулося минулого тижня. Так, лише вартість євро до долара знизилася минулого тижня з 1,2050 до 1,1850, або майже на 2%", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Аналітики прогнозують подальше падіння гривні

В Альпарпі зазначають, що крім того, серйозний перекіс між попитом і пропозицією спостерігався на міжбанку в понеділок.

У США 4 вересня вихідний, День праці. Активність продавців валюти низька, а покупці активно укладають угоди в режимі поставок "на завтра". За тиждень офіційний курс долара США, встановлюваний НБУ, зріс з 25,55 грн до 25,75 грн, або на 0,8%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час збільшився з 25,52 грн до 25,93 грн, або на 1,6%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку у банках підвищилися за тиждень з 25,41/25,67 до 25,78/26,28. Таким чином, купівля зросла на 1,5%, а продаж - на 2,4%. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею виріс з 1,0% до 1,9%, що зазвичай відбувається при істотному зростанні волатильності.

"Цього тижня зростання долара може тривати, хоча темпи цього зростання, очевидно, сповільняться. Офіційний курс долара і його вартість на міжбанку можуть піднятися в діапазон 26,0-26,3 грн, а готівковий долар у банках, через зростання волатильності, може котируватися в широкому діапазоні 26,2-26,9 грн Надалі волатильність на ринку має знизитися, і долар може знизитися до значень минулого тижня, з яких стартував вгору", - зазначають в Альпарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-