Ринок автогазу не належить до сфери відповідальності Міненерго - Насалик

Ринок автогазу не належить до сфери відповідальності Міненерго - Насалик

Укрінформ
Ведення господарських відносин та регулювання ринку скрапленого газу не належить до сфери відповідальності Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Про це стало відомо під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості, повідомляє прес-служба відомства. 

«Ведення господарських відносин та регулювання ринку не належить до сфери відповідальності Міненерговугілля», - сказав міністр енергетики Ігор Насалик.

За його словами, завданням Міненерговугілля є реалізація Енергетичної стратегії до 2035 року та розроблення нормативно-правової бази, яка сприятиме процесу реалізації.

Читайте також: АМКУ: Не виключаються суб'єктивні фактори стрімкого зростання ціни автогазу

Заступник міністра Ігор Прокопів відзначив необхідність невідкладного вирішення питань, пов'язаних із створенням страхового запасу скрапленого газу, забезпеченням диверсифікації постачання нафтопродуктів, а також стимулюванням розвитку інфраструктури для виробництва та зберігання скрапленого газу, врегулювання проблем перевезення, функціонування ринку та поліпшення міжвідомчої взаємодії.

Очільник Міненерговугілля також наголосив, що є низка домовленостей із зарубіжними партнерами, зокрема з Іраном, про можливість постачання нафти та зазначив, що «Укртранснафта» готова забезпечити диверсифікацію постачання нафти на нафтопереробні підприємства.

За підсумками засідання члени Міжвідомчої робочої групи домовилися про опрацювання в найкоротший термін наданих пропозицій та вжиття заходів з метою стабілізації ситуації на ринку скрапленого газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-