Українські товари досі мають попит у Росії - Мінекономрозвитку

Українські товари досі мають попит у Росії - Мінекономрозвитку

Укрінформ
Українські товари досі користуються попитом на російському ринку, незважаючи на в'їзне мито.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торговий представник України Наталія Микольська в ефірі "5 каналу".

"У принципі ми бачимо те, що українські товари й далі користуються попитом на російському ринку, і ми не можемо про це не говорити. Це говорить, що минулого року у зв'язку з тими штучними бар'єрами, які були створені для постачання українського експорту, як підняття мит, або ті обмеження, які вводилися, російський бізнес намагався замістити українські товари, які ми постачаємо. Зараз виявилося, що навіть зі сплатою в'їзного мита, яке застосовується на українські товари, вони і далі затребувані, і далі конкурентні, і далі потрібні російському ринку. Тому що, щоб не говорили, а так склалося історично і так працюють взаємозв'язки між підприємствами", – зазначила Микольська.

Читайте також: У Мінекономіки заперечують, що ціни на автогаз "лізуть вгору" через санкції СБУ

На її думку, це пов'язано з природними зв'язками, які завжди існують між країнами-сусідами.

"Треба вернутися до азів економіки і згадати те, що країни-сусіди завжди є природними партнерами, якщо ніхто не руйнує природні зв'язки, які були між країнами і існували довготривалий час", - сказала заступник міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-