Рябікін пояснив, на якого пасажира в Україні робить ставку авіакомпанія

Рябікін пояснив, на якого пасажира в Україні робить ставку авіакомпанія "Qatar Airways"

Укрінформ
Запустивши 28 серпня 2017 року регулярний рейс Київ - Доха, авіакомпанія "Qatar Airways" має намір "отримати" пасажирів, які транзитом полетять через Катар до країн південно-східної Азії і Африки. 

Таку думку у коментарі журналісту Укрінформу висловив генеральний директор міжнародного аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін.

"Перш за все, Qatar Airways - це велика мережа розльоту з Дохи. Вони не розраховують на те, що з Києва полетять багато пасажирів у Доху, тому це перш за все пасажир, який буде летіти у південно-східну Азію, Індію, якісь напрямки в Африці. Як і раніше, я думаю, той "connection", який надано Qatar Airways, буде дуже конкурентоспроможним, бо зараз для нас існує в цьому напрямку або альтернатива повертатися у Європу, а потім летіти в іншу сторону, або найзручнішим стикуванням залишається Туреччина і та невелика кількість рейсів, які є за азіатським напрямком із Києва - Бангкок, Пекін та Коломбо. Тобто, я думаю, якраз основна конкуренція буде саме на рейсах МАУ прямих, на рейсах Turkish Airways на південно-східну Азію. Qatar Airways, наприклад, літає в Бангкок в чотири місця призначення", - пояснив Рябікін.

За його словами, перш за все, мова йде про туристичний пасажиропотік.

Він також зазначив, що частота рейсів сім разів на тиждень і більше є стратегією будь-якого авіаперевізника, який орієнтується на транзитного пасажира.

"Це стратегія будь-якого транзитного перевізника. Для того, щоб працював хаб і існував транзит, має бути регулярність. Регулярність не забезпечується двома-трьома напрямками, тому мережеві перевізники, які орієнтовані на транзитного пасажира, завжди заходять мінімум з семиразовою частотою, іноді більше. Я впевнений, ці рейси добре окупляться. Вони (Qatar Airways - ред.) дуже добре все прораховують, перш ніж заходити на якісь ринки", - резюмує Рябікін.

Читайте також: До України прибув перший авіарейс Qatar Airways

Рябікін також підтвердив, що Qatar Airways вже почала співпрацю із хендлінговим підрозділом аеропорту "Бориспіль" з наземного обслуговування власних суден, як анонсував Укрінформ.

Як повідомляв Укрінформ, авіакомпанія Qatar Airways розмірковує над збільшенням кількості рейсів в Україну до двох разів на день.

Нагадаємо, вчора в Україну прибув перший рейс катарської авіакомпанії Qatar Airways.

При цьому, згідно з даними МЗС України, організована українська діаспора у Катарі - відсутня. Загальна чисельність українців у Катарі, за даними МВС цієї країни, становить близько 500 осіб. Основні галузі працевлаштування - підприємства нафтогазової промисловості, спортивні установи, готельний бізнес.

Водночас, маршрут Qatar Airways до Києва, який здійснюється 7 разів на тиждень, буде обслуговувати літак Airbus A320 на 12 місць у бізнес-класі і 132 місця у економ-класі.

Qatar Airways були визнані найкращою авіакомпанією світу 2016 року за версією Skytrax. Авіакомпанія виконує рейси за 144 напрямками, з яких усі є міжнародними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-