Нафта дорожчає на інформації про скорочення нафтопереробки у США

Нафта дорожчає на інформації про скорочення нафтопереробки у США

Укрінформ
Ціни на нафту збільшуються у вівторок після зниження напередодні до мінімуму за місяць через різке скорочення обсягів нафтопереробки у Техасі. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,33% - до 51,59 долара за баррель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,45% - до 46,78 долара за баррель. Під час торгів у понеділок вартість марки WTI знижувалася більш як на 3%.

Близько 15% нафтопереробних потужностей у США виведено з ладу через ураган і повінь, і аналітики прогнозують подальше розширення проблеми. При цьому видобуток нафти у Мексиканській затоці скоротився приблизно на 19%, і надлишок пропозиції нафти у США збільшується.

Директор департаменту сировинних досліджень Clipper Data Метт Сміт вважає, що обсяги нафтопереробки у Техасі досить швидко відновляться і вслід за ними зростуть ціни на нафту. Так, НПЗ у Корпус-Крісті можуть повернутися до роботи до кінця поточного тижня. Разом з тим масштаби повені після урагану "Харві", які поки що важко оцінити повною мірою, визначать темпи відновлення, додав експерт.

Підтримку нафтовим цінам надають повідомлення про перебої з поставками у Лівії. За даними агентства, НПЗ у ліванському місті Ез-Завія працює на 50% своєї потужності через закриття родовища "Шарара" (Sharara) наприкінці минулого тижня. "Шарара" тимчасово призупинило роботу, оскільки трубопровід, яким відвантажується нафта з цього родовища, блокували бойовики угруповання Zintan.

Читайте також: Шредер може очолити раду директорів Роснефти - ЗМІ

Аналітики Jefferies погіршили прогноз середньорічної ціни Brent на 2018 рік з $64 до $57 за баррель, на 2019 рік - з $67 до $60 за баррель, а на 2020 рік - з $70 до $65 за баррель.

"Звісно, що ринок досить забезпечений пропозицією у короткостроковій перспективі, але ми чекаємо скорочення доведених резервів, що розробляються, і вільних потужностей, що підтримає зростання цін у більш тривалій перспективі", - йдеться в огляді аналітиків Майкла Су і Зака Пархема.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,65 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 51,59 долара за баррель, що на 17 центів нижче від рівня закриття торгів ($51,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-