Нафта торгується різноспрямовано на тлі урагану

Нафта торгується різноспрямовано на тлі урагану "Харві"

Укрінформ
Ціни на нафту показують різноспрямовану динаміку в понеділок: у фокусі уваги інвесторів - наслідки урагану "Харві", що обрушився на американське узбережжя Мексиканської затоки.    

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent піднялися на 0,31 відсотка до $52,57 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $47,69 за барель, на 0,38 відсотка нижче попереднього закриття.

Внаслідок урагану видобуток нафти у Мексиканській затоці зменшився майже на 22 відсотки, що еквівалентне 379.000 барелів на добу, повідомило вчора Бюро з питань безпеки та екологічного контролю США. 

Але основний удар припав на нафтопереробні потужності Техасу та Луїзіани, які складають 5,6 мільйона барелів на добу і 3,3 мільйона барелів на добу відповідно. Ряд компаній призупинили роботу своїх НПЗ: загалом, як показують розрахунки, йдеться про 2 мільйони барелів на добу.

Читайте також: Світові ціни на нафту продовжили падіння

Підтримку північноморській суміші Brent надали повідомлення про оголошення форс-мажору на постачання нафти відразу з кількох родовищ у Лівії через блокаду нафтопроводів, що зв'язують їх з експортними терміналами. Що стосується американського бенчмарка, то проти нього зіграли побоювання щодо зниження попиту на нафту із США у зв'язку з призупиненням роботи НПЗ.

Незважаючи на те, що точний розмір збитку від урагану поки неясний, деякі аналітики вважають, що енергетичні ринки відчуватимуть його наслідки ще упродовж кількох тижнів.

Станом на 11:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 51,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,22 долара за барель, що на на 24 центи вище рівня закриття торгів ($51, 98).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-