Податківці прийшли з обшуками на спиртзаводи в 11 областях

Податківці прийшли з обшуками на спиртзаводи в 11 областях

Фото
Укрінформ
В одинадцяти областях України проходять обшуки на державних спиртових заводах. Наразі вилучено 1 тисячу тонн необлікованого спирту. 

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"Продовжуємо масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. В ході обшуків, які розпочалися сьогодні вранці, вже виявлено та вилучено тисячу тонн необлікованого спирту. І це лише кілька заводів", - йдеться у повідомленні.

За словами Білана, на даному етапі 260 співробітників податкової міліції проводять обшуки в виробничих, складських та офісних приміщеннях 27 державних спиртових заводів, які не входять до складу ДП "Укрспирт", а є самостійними державними підприємствами. Слідчі дії проводяться  у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.

"Рішення про проведення обшуків було прийнято після отримання інформації про можливе невраховане виробництво і продаж спирту без сплати акцизного податку низкою заводів. До того ж факти неврахованого виробництва спирту на потужностях легальних спиртових заводів України підтвердилися в ході попередніх етапів спецоперації", - зазначив посадовець ДФС.

Читайте також: На Рівненщині податківці конфіскували понад тонну спирту

Він додав, що обшуки проводяться на підставі ухвали суду в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 і ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-