Міненерго знову домовляється з

Міненерго знову домовляється з "Юзгаз Бі.Ві" щодо розробки Юзівської площі

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик доручив опрацювати проекти договору про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, на користь нідерландської "Юзгаз Бі.Ві".

Про це інформує прес-служба Міненерговугілля. 

“Міжвідомча комісія продовжила розгляд звернень зацікавлених інвесторів щодо проведення відкритих конкурсів на укладення трьох угод про розподіл вуглеводнів, відповідно, на ділянці Решетилівська (Полтавська область), на ділянці Берестянська (Львівська, Харківська, Дніпропетровська області), на ділянці Варвинська (Полтавська, Чернігівська області). Відповідно до рішення Київського окружного адміністративного суду Міжвідомча комісія розглянула звернення компанії "Юзгаз Бі.Ві." (Нідерланди) та ТОВ «Надра Юзівська» щодо продовження розгляду їх запиту щодо надання згоди на відступлення ТОВ «Надра Юзівська» належної йому частки участі в правах та зобов’язаннях інвестора за угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Юзівська, на користь компанії "Юзгаз Бі.Ві”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Юзівська площа: Вищий админсуд визнав незаконним відстронення Yuzgaz B.V.

Як зазначили в міністерстві, робочій групі доручено опрацювати за участі представників компанії "Юзгаз Бі.Ві." (Нідерланди) та ТОВ «Надра Юзівська» надані проекти договору на відступлення прав і обов’язків інвестора за угодою про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, компанії "Юзгаз Бі.Ві.", а також додаткової угоди до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Юзівська, та внести пропозиції Міжвідомчій комісії щодо проектів зазначених документів.

У листопаді 2016 року Кабінет міністрів України не підтримав інвестиційну програму розвитку Юзівської площі і відмовив Yuzgaz B. V. в участі в СРП в рамках цієї ділянки, після чого компанія вирішила домагатися перегляду рішення в судовому порядку.

У свою чергу Вищий адміністративний суд України відхилив касаційні скарги Кабінету міністрів і Міністерства енергетики і вугільної промисловості і залишив у силі рішення судів попередніх інстанцій, які визнали протиправною відмову уряду поступитися компанії Yuzgaz B.V. часткою в угоді про розділ продукції у розробці Юзівської площі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-