Гройсман просить розібратися з підставними фірмами, які блокують тендери

Гройсман просить розібратися з підставними фірмами, які блокують тендери

Укрінформ
Прем’єр Володимир Гройсман пообіцяв звернутися до АБУ, ГПУ, САП й правоохоронних органів щодо корупційної схеми, коли підставні фірми на підставі скарг блокують тендери, а потім вимагають “відкати” з бізнесу.

Про це він заявив під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Існують фірми, організовані фірми, у яких немає жодної печатки... Я думаю, що вони мають певну підтримку у різних органах влади, які заявляються на всій території України і потім через скарги блокують всі тендери на все, усе що завгодно, тобто блокують чесний бізнес, потім вимагають від них кошти, “відкати”. Я вважаю, що ця інформація має бути в першу чергу розглянута правоохоронними органами”, - сказав Гройсман.

Таку ситуацію глава уряду назвав “централізованою корупційною схемою”, про проблеми якої говорять як на місцях, у регіонах, так і в міністерствах.

“Я за результатами цієї інформації, яку отримав, звернуся в Національне антикорупційне бюро, Генеральну прокуратуру, антикорупційну прокуратуру, поліцію. Треба в цьому питанні ставити крапку”, - підкреслив Прем’єр-міністр.

Водночас він висловив думку, що цій схемі “підіграють” в Антимонопольному комітеті.

Читайте також: Прем’єр закликав міністрів “вправити мізки” підлеглим структурам

Гройсман також дав доручення першому заступнику міністра економічного розвитку й торгівлі Максиму Нефьодову провести нараду й протягом трьох тижнів подати на розгляд уряду пропозиції щодо внесення змін до законодавства, які сприятимуть унеможливленню роботі такої схеми у сфері тендерів.

Крім того, глава уряду звернувся до ЗМІ з проханням допомогти визначити, хто стоїть за “підставними” фірмами та ухвалює відповідні рішення в АМКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-