Гройсман: Тиск на бізнес суперечить здоровій логіці економіки

Гройсман: Тиск на бізнес суперечить здоровій логіці економіки

Укрінформ
Прояви адміністративного тиску з боку контролюючих та силових органів на підприємців, штучне створення проблем з підключенням до енергомереж чи складнощі під час виділення землі під забудову суперечать логіці розвитку бізнесу в державі, а відтак – логіці економічного зростання.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками ділових кіл Миколаївської області, повідомляє Урядовий портал.

«Коли я зустрічаюся з підприємцями, які говорять про те, що вони не можуть приєднатися до облгазу, до обленерго, виникають проблеми з виділенням землі, іншими структурами - це все суперечить здоровій логіці з точки зору розвитку економіки. За три дні я проїхав три області. Впевнений, ми можемо будувати сильну й заможну державу із сильною економікою, але для цього потрібен нормальний клімат, нормальні умови для роботи й розвитку. Ми як уряд визначили пріоритетом розвиток економіки і відродження галузей, які представляють наші конкурентні переваги. І я як Прем’єр-міністр готовий максимально сприяти (досягненню цих цілей) і вирішенню проблем», - сказав Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що певні кроки на шляху до пожвавлення ділової активності в Україні вже зроблено. Серед них – скасування сотень регуляцій, запровадження прозорої системи відшкодування ПДВ, створення Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, який згодом відкриє свої регіональні представництва для допомоги бізнесу на місцях. Така робота продовжиться, запевнив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсману показали, як ремонтують дорогу і роблять томатну пасту

«Важливо (для органів влади) бути не гальмом, а прискорювачем змін й розвитку. Лише за останній рік у нас зросли місцеві бюджети, зарплати. Ми можемо сприяти розвитку бізнесу й ринку, і зупинити процес руйнування держави зсередини. Якщо кожен протистоятиме беззаконню – уявіть, яка буде загальна протидія. Я буду боротися з усім, що заважає розвитку, енергії мені вистачить. І буду говорити про це публічно», - сказав Прем'єр-міністр.

Глава уряду звернувся до представників влади, ділових кіл та Офісу бізнес-омбудсмена з проханням визначити спектр проблем, які існують в регіонах, опрацювати рішення і, в разі необхідності, долучити урядові структури до розв’язання питань.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Прем’єр-міністр Володимир Гройсман перебуває з робочою поїздкою у Миколаївській області. Цього тижня він також здійснив робочі поїздки на Дніпропетровщину та Херсонщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-