У Фонді держмайна кажуть, що акції українських енергокомпаній зацікавили Mitsubishi

У Фонді держмайна кажуть, що акції українських енергокомпаній зацікавили Mitsubishi

Укрінформ
Японська компанія Mitsubishi Corporation цікавиться придбанням акцій українських енергокомпаній.

Про це йдеться у повідомленні Фонду державного майна України за результатами зустрічі представників японської компанії з очільником Фонду Дмитром Парфененком.

"Менеджер токійського офісу Сатоші Цучія (Satoshi Tsuchiya) презентував енергетичні проекти компанії, зокрема, з потужною турецькою компанією Calik, і зазначив, що Mitsubishi має на меті розширення бізнесу у сфері енергетики, і тому цікавиться Україною", - йдеться у повідомленні.

Голова ФДМУ, в свою чергу, відзначив, що у приватизаційних планах Фонду шість контрольних пакетів акцій обленерго. За словами керівника ФДМУ, їхній продаж може початися у наступному році, орієнтовно в квітні-травні. 

«Ми маємо час синхронізувати наші процеси із введенням урядом RAB-тарифів, а інвестори - підготуватися до продажу», – зазначив Парфененко.

Читайте також: Херсонську ТЕЦ може купити американська енергетична компанія

Він додав, що наразі відпрацювання приватизаційної технології потребує певного часу.

"Контрольні пакети акцій продаватимуться за допомогою радників, а жорсткої кваліфікації не буде. У конкурсах візьмуть участь всі серйозні інвестори, які можуть бути покупцями українських державних об‘єктів», - наголосив Парфененко.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці ФДМУ оголосив про проведення аукціонів з продажу державних пакетів акцій 8 енергокомпаній - «Одесаобленерго», «Донецькобленерго», «Донбасенерго», «Сумиобленерго», ДТЕК «Дніпроенерго», ДТЕК «Дніпрообленерго», ДТЕК «Західенерго», «Київенерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-