НБУ врегулював застосування електронного підпису в банківській системі

НБУ врегулював застосування електронного підпису в банківській системі

Укрінформ
Нацбанк врегулював застосування електронного підпису в банківській системі, що має сприяти зменшенню собівартості банківських продуктів та підвищенню швидкості обслуговування банками своїх клієнтів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«З метою визначення єдиних підходів до застосування електронного підпису в українській банківській системі Правління Національного банку України затвердило Положення про застосування електронного підпису в банківській системі України. Його впровадження створює нормативно-правову базу для застосування безпаперових технологій при наданні банківських послуг та продовжує процес реалізації проекту Paperless, суть якого полягає в максимально можливій відмові від паперових документів під час обслуговування клієнтів банків», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацбанк підвищив гривню до 25,57

Зокрема Положенням: визначаються види електронного підпису, які застосовуються у банківській системі України; встановлюються вимоги щодо застосування кожного з видів електронного підпису; встановлюються вимоги до створення та зберігання електронних документів у банківській системі. 

У регулятора зазначають, що реалізація норм цього документа сприятиме зменшенню собівартості банківських продуктів та підвищенню якості, зручності та швидкості обслуговування банками своїх клієнтів. Положення набирає чинності з 17 серпня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-