Для безпечного використання Westinghouse на ЗАЕС вдосконалять систему контролю

Для безпечного використання Westinghouse на ЗАЕС вдосконалять систему контролю

Укрінформ
Діюча система внутрішньореакторного контролю на енергоблоці №4 Запорізької АЕС доповниться комплексом «BEACON-TSM» для використанням ядерного палива компанії Westinghousе.

Про це інформує прес-служба Енергоатому.

«У поточний ремонт в активну зону четвертого енергоблока ЗАЕС буде завантажена частина палива виробництва Westinghousе, тому діюча система внутрішньореакторного контролю виробництва ПрАТ СНВО «Імпульс» зазнає модифікації шляхом інтеграції «BEACON-TSM», - йдеться в повідомленні.

Представники Westinghouse, Сєверодонецького ПрАТ СНВО «Імпульс» та фахівці цеху теплової автоматики та вимірювань проводять встановлення і налагодження програмно-технічного комплексу «BEACON-TSM», призначеного для моніторингу нейтронно-фізичних параметрів активної зони реактора при експлуатації ТВЗ-WR, включаючи «змішані» завантаження.

«Основне завдання системи внутрішньореакторного контролю - прийом інформації від датчиків в активній зоні і датчиків на обладнанні першого контуру і на її підставі розрахунок нейтронно-фізичних параметрів активної зони і тепло-гідравлічні розрахунки», - коментує інженер-програміст цеху теплової автоматики та вимірювань Галина Кондратюк-Суркова.

Читайте також: Україна співпрацюватиме зі США у сфері ядерної безпеки

Нагадаємо, аналогічне обладнання було поставлене на п'ятий енергоблок ЗАЕС перед завантаженням нового палива. Воно відпрацювало вже більше року і протягом цього терміну фахівці Запорізької АЕС щільно взаємодіяли з компанією Westinghousе, вносячи пропозиції щодо поліпшення та вдосконалення роботи комплексу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-