Україна планує розширити вільну торгівлю з Канадою на сферу послуг - дипломат

Україна планує розширити вільну торгівлю з Канадою на сферу послуг - дипломат

Укрінформ
Україна має намір вже у найближчі місяці розпочати із Канадою перемовини щодо включення сфери послуг до Угоди про вільну торгівлю.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів перший секретар з економічних питань посольства України в Канаді Олег Хавронюк. 

«Зараз розширення дії Угоди на сферу послуг - це питання номер один. Протягом двох найближчих місяців Україна та Канада призначать своїх представників до двосторонньої комісії, яка адмініструватиме Угоду. Ця комісія стежитиме за дотриманням правил, виявлятиме недоліки й через два роки має надати свої пропозиції щодо їх усунення. Вже зараз ми бачимо потребу додати окремий розділ про сферу послуг і захист інвестицій», - сказав Хавронюк. 

Читайте також: Кількість охочих торгувати з Канадою значно зросла - український дипломат

За його словами, українські послуги дуже ціняться у Канаді, і обсяг їх експорту стабільно перевищує обсяг послуг, наданих Україні Канадою. «За рахунок цього ми скорочуємо негативне сальдо торгівлі. Якщо ж говорити про конкретні напрями, то абсолютним чемпіоном є сфера ІТ, яка займає 64% усіх наданих послуг. Ще 10% належить транспортним послугам», - пояснив дипломат. 

Він додав, що українська сфера ІТ отримає чи не найбільшу вигоду від лібералізації торгівлі із Канадою.

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою офіційно набула чинності 1 серпня. Згідно із документом було негайно скасовано 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт зросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи документа захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-