Німеччина інвестує $10 мільйонів в малий та середній бізнес в Україні

Німеччина інвестує $10 мільйонів в малий та середній бізнес в Україні

Укрінформ
Німеччина з внеском у розмірі 10 млн доларів США візьме участь в інвестиційному фонді для українських малих і середніх підприємств.

Про це повідомляє Посольство Німеччини в Україні. 

“Німецьке товариство інвестицій та розвитку (DEG), дочірня компанія банківської групи «KfW-Bankengruppe», яка за дорученням Федерального уряду Німеччини фінансує інвестиції приватних підприємств у країнах-партнерах, з внеском у розмірі 10 млн доларів США візьме участь в інвестиційному фонді «Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III)», - йдеться у повідомленні. 

Цей започаткований управляючою компанією «Horizon Capital» фонд полегшить підприємствам малого і середнього бізнесу в Україні доступ до довгострокового фінансування. Німеччина таким чином зміцнює свою позицію однієї з найважливіших країн походження іноземних інвестицій в українську економіку. 

“Своєю участю ми надаємо підтримку малому й середньому бізнесу України. Уже попередній фонд здійснив успішне інвестування, яке в антициклічному режимі сприяє економічному зростанню і зайнятості та підвищенню якості підприємницького управління», - зазначив керівник департаменту «Підприємства/фонди Європа/Близький Схід/Центральна Азія» в DEG Тільман Крузе. Він вважає, що участь Німеччини є сигналом для інших приватних та інституційних інвесторів.

Фонд інвестує в орієнтовані на експорт галузі промисловості, зокрема, в ІТ, легку та харчову промисловість. Ще одним пріоритетом є підприємства електронної торгівлі та охорони здоров’я, а також підприємства інших секторів, які працюють на внутрішній ринок. Фонд орієнтується насамперед на малі та середні підприємства, які потребують капітал для власного зростання і, як свідчить досвід, створюють особливо багато нових робочих місць. Саме для таких підприємств обмеженість доступу до власного капіталу є суттєвою перешкодою.

Читайте також: Економічне відновлення України триває - Кухта

Загалом є прагнення довести капітал фонду «Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III)» до 150 мільйонів доларів. 

Це вже третій приватний фонд управляючої компанії «Horizon Capital», яка з 1994 року спеціалізується на Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-