Нафта дешевшає через зниження обсягу переробки в Китаї

Нафта дешевшає через зниження обсягу переробки в Китаї

Укрінформ
Нафта трохи дешевшає в понеділок на тлі зниження завантаження НПЗ у Китаї і прогнозів зростання видобутку сланців у США.  

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ф'ючерси на нафту сорту Brent опустилися на 0,33 відсотка до $51,93 за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI торгувалися біля позначки $48,71 за барель, на 0,23 відсотка нижче попереднього закриття.

Нафтопереробні заводи у Китаї в липні збільшили обсяг переробки на 0,4 відсотка в річному порівнянні до 45,5 мільйона тонн, або близько 10,72 мільйона барелів за добу, свідчать дані Національного бюро статистики країни.

За розрахунками Рейтер, цей показник є мінімальним у щодобовому вираженні з вересня 2016 року.

"Обсяг переробки трохи не дотяг до наших прогнозів, оскільки зростання попиту на паливо залишається в'ялим, а запаси величезні", - сказав Гаррі Ліу з IHS Markit.

Водночас Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) підвищило прогноз зростання світового попиту на нафту в 2017 році, що допоможе знизити надлишок сировини усупереч зростанню видобутку в Північній Америці і слабкій прихильності ОПЕК глобальному пакту.

В цілому ж надлишок сировини на нафтових ринках зберігається.

"Попит перевищує очікування: це стосується як розвинених країн, так і країн, що розвиваються... Але світові запаси нафти як і раніше великі, і з чим ми прийдемо до 2018 року, зовсім не зрозуміло", - вважають аналітики BMI Research.

Читайте також: У Нігерії протестувальники захопили нафтопереробний завод Shell

Підкладають дров до багаття прогнози зростання видобутку сланцевої нафти в США, яка, як передбачається, збільшиться на 300.000 барелів за добу до грудня.

Кількість бурових установок у США минулого тижня збільшилася на 3 штуки до 768, показали дані нафтосервісної компанії Baker Hughes у п'ятницю. 

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,11 долара за барель, що на 1 цент вище за рівень закриття торгів ($52,10).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-