В НБУ кажуть, що Приват та Промінвест “поклали” групу держбанків

В НБУ кажуть, що Приват та Промінвест “поклали” групу держбанків

Укрінформ
Банківська система була помірно збитковою у першому півріччі 2017 року через доформування резервів двома банками.

Про це свідчать дані Національного банку.

"Головною причиною погіршення фінансового результату стало суттєве зростання у другому кварталі 2017 року відрахувань банками у резерви – до 12,5 млрд гривень. Переважну частку яких сформували два банки – Приватбанк та Промінвестбанк", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, збитки Приватбанку та Промінвестбанку призвели до негативного фінансового результату групи державних банків та банків з іноземним капіталом відповідно.

Так, за підсумками першого півріччя сукупний збиток держбанків становив майже 1,8 млрд гривень, банків з іноземним капіталом – 1,1 млрд гривень. Сукупний чистий прибуток банків з приватним капіталом за звітний період перевищив 1 млрд гривень.

"Серед позитивних тенденцій першого півріччя 2017 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – зростання чистого комісійного доходу (на 34%) та чистого процентного доходу (на 3,5%)", - повідомляє НБУ.

Читайте також: НБУ пояснив, чому Україна не визнає Bitcoin

З 90 платоспроможних станом на 1 липня 2017 року банків 70 за підсумками першого півріччя були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 8,22 млрд гривень, 20 банків – збитковими зі сукупним чистим збитком у 10,07 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-