Перед відкриттям ринку земель треба вирішити проблему агрорейдерства - експерт

Перед відкриттям ринку земель треба вирішити проблему агрорейдерства - експерт

Укрінформ
В Україні перед відкриттям ринку земель необхідно вдосконалити законодавство у сфері запобігання аграрному рейдерству та налагодити механізм боротьби з ним.

Про це заявив заступник голови Громадської спілки «Всеукраїнська аграрна рада» Михайло Соколов під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Якщо ми цю проблему (агрорейдерства в Україні - авт.) не вирішимо, то, на мій погляд, ні про яке запровадження ринку землі просто неможливо говорити. Тому що не можна торгувати тим, на що толком немає правовстановлюючих документів", - підкреслив Соколов.

Він пояснив, що в першу чергу в Україні необхідно запровадити більш серйозне покарання для державних реєстраторів, які неправомірно перереєстровують права власності на рухоме та нерухоме майно в Україні.

Соколов наголосив, що також потрібно повністю перевести реєстри власності в електронну форму і надати державним реєстраторам повний доступ до них.

Читайте також: Невідкладні ініціативи Мін’юсту. Відомство започаткувало в регіонах аграрні антирейдерські штаби

Як повідомлялось, торік Верховна Рада ухвалила закон, який унеможливлює застосування поширених схем з відбирання майна. Цей антирейдерський закон передбачає, зокрема, покарання до 10 років ув'язнення за махінації з реєстрами з боку реєстраторів.

Нещодавно Міністерство юстиції України ініціювало створення оперативних штабів у кожній області задля боротьби з аграрним рейдерством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-