Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку у країнах ОПЕК

Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку у країнах ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту продовжують зниження у п'ятницю, оскільки інвестори як і раніше відіграють дані за четвер щодо зростання видобутку у країнах ОПЕК.  

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures знизилася на $ 0,47 (0,91%) - до $ 51,43 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $ 0,44 (0,91%) - до $ 48,15 за барель.

У четвер була опублікована доповідь ОПЕК, згідно з якою країни організації у липні наростили видобуток нафти на 172,6 тисячі барелів на день у порівнянні із червнем - до 32,869 мільйона барелів на день. Динаміка пояснюється зростанням нафтовиробництва у Лівії, Нігерії та Саудівській Аравії. Зниження видобутку відзначалося у Іраку, Анголі та Венесуелі.

Читайте також: Ціни на нафту змінюються, відіграючи статистику про зниження запасів у США

Найбільше зростання припало на Лівію - на 154 тис. б/д - до 1 млн б/д, та Нігерію, яка наростила видобуток нафти на 34 тис. б/д - до 1,75 млн б/д. Ці країни звільнені від участі в угоді про обмеження видобутку.

Згідно з рішенням конференції ОПЕК від 30 листопада 2016 року, картель встановив для 14 країн ОПЕК нову квоту по видобутку у 32,5 млн б/д. Крім того, організація підвищила на 100 тис. б/д прогноз світового попиту на нафту на 2017 рік, до 96,5 млн  б/д. Підвищення прогнозу пояснюється великим, ніж очікувалося, фактичним споживанням нафти у країнах ОЕСР у першій половині року.

У 2018 року попит на нафту складе 97,8 млн барелів на добу, в той час як у липні прогноз був 97,6 млн барелів на день.

Сьогодні буде опубліковано щомісячний звіт Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,87 долара за барель, що на 3 центи нижче за рівень закриття торгів ($ 51,90).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-