Ціни на нафту змінюються, відіграючи статистику про зниження запасів у США

Ціни на нафту змінюються, відіграючи статистику про зниження запасів у США

Укрінформ
Ціни на нафту потроху змінюються в четвер, продовжуючи відігравати дані про зниження запасів нафти в США, аналітики зазначають стійке закріплення вартості нафти в нинішньому діапазоні. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent залишалася на рівні попередніх торгів у 52,7 долара за барель, дорожчаючи на 0,7 долара раніше з ранку. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,06% - до 49,53 долара за барель.

Вчора ф'ючерси на нафту виросли в ціні, оскільки інвестори зраділи даним про різке скорочення запасів нафти в США, але зростання було обмежене несподіваним збільшенням запасів бензину.

Нафта закінчила дводенне падіння після того, як Управління з енергетичної інформації повідомило в середу, що запаси нафти минулого тижня впали сильніше, ніж очікувалося. Комерційні запаси нафти (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 4 серпня, знизилися на 6,5 мільйона барелів, або на 1,3% - до 475,4 мільйонів барелів. Водночас аналітики, опитані агентством Рейтер, вважали, що запаси знизилися на 0,56%, або на 2,72 мільйона барелів, до 479,18 мільйонів барелів. Проте, за прогнозами аналітиків, ціни стійко закріпилися в нинішньому діапазоні.

"Нафта закріпилася в діапазоні. Долар торгується трохи вище, що може трохи негативно вплинути на нафту, але в цілому, я думаю, ринок зараз орієнтований на горизонтальний тренд", - цитує агентство аналітика СМС Markets Ріка Спунера (Ric Spooner).

Читайте також: Борг споживачів перед Нафтогазом зменшився на 0,3% - до 31 мільярда

Водночас зростання цін на нафту стримує статистика щодо тижневих запасів бензину в США. Запаси бензину збільшилися на 3,4 мільйона барелів, або на 1,5% - до 231,1 мільйонів барелів. Аналітики чекали зниження показника на 1,479 мільйона барелів.

За станом на 09:15 за київським часом, ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 52,90 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,80 долара за барель, що на 10 центів вище від рівня закриття торгів ($52,70).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-