Укргазвидобування розірвало договір про спільну діяльність з ТОВ «Цефей»

Укргазвидобування розірвало договір про спільну діяльність з ТОВ «Цефей»

Укрінформ
ПАТ "Укргазвидобування" вдалося розірвати договір про спільну діяльність з ТОВ «Цефей» щодо видобутку природного газу у Полтавській області.

Про це інформує прес-служба УГВ. 

"Після тривалої судової тяганини ПАТ «Укргазвидобування» вдалося захистити в суді свої інтереси та розірвати договір про спільну діяльність з ТОВ «Цефей» щодо видобутку природного газу у Полтавській області", - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення Харківського апеляційного господарського суду набрало чинності 1 серпня 2017 року.

"ТОВ «Цефей» не виконувало своїх зобов’язань за договором та знижувало видобуток газу, тому товариство вимушене було розірвати договір задля захисту своїх інтересів. Відтепер ПАТ «Укргазвидобування» отримало можливість самостійно видобувати вуглеводні зі свердловин, які експлуатували в рамках спільної діяльності", - зазначає Укргазвидобування.

Читайте також: «Укргазвидобування» збільшило видобуток газу на 3%

На сьогодні товариству вдалося розірвати 5 договорів про спільну діяльність, ще щодо трьох договорів тривають судові тяжби – це два договори з ТОВ «Карпатигаз» та один з «Карпатнадраінвест».

Більшість договорів про спільну діяльність (у тому числі з ТОВ «Цефей») було укладено у 2004 році.   

У лютому 2016 року ПАТ «Укргазвидобування» звернулося до господарського суду із позовом щодо розірвання договору про спільну діяльність з ТОВ «Цефей». Розгляд справи затягнувся на півтора року. Зокрема, ТОВ «Цефей» неодноразово подавало зустрічні позовні заяви (які суд, приймаючи правову позицію ПАТ «Укргазвидобування», відхиляв), а також клопотання щодо призначення судових експертиз. 

Серед іншого, в ході апеляційного розгляду справи ТОВ «Цефей» було заявлено чергове клопотання про призначення судової експертизи, яке судом апеляційної інстанції було задоволено – призначено судову експертизу та зупинено провадження у справі. Таке рішення суду апеляційної інстанції було оскаржене ПАТ «Укргазвидобування» до суду касаційної інстанції та скасоване останнім. Справу ж було повернено до суду апеляційної інстанції для розгляду по суті.

Зрештою, постановою Харківського апеляційного господарського суду від 01.08.2017 року було підтверджено законність рішення Господарського суду Харківської області від 16.01.2017 року щодо розірвання договору про спільну діяльність між ПАТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Цефей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-