Омелян нагадав, що Балчун так і не відзвітував про стан в Укрзалізниці

Омелян нагадав, що Балчун так і не відзвітував про стан в Укрзалізниці

Укрінформ
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян позитивно оцінив рішення уряду про звільнення Войцеха Балчуна з посади голови правління ПАТ "Укрзалізниця".

Про це він заявив сьогодні, 9 серпня, інформує Мінінфраструктури.

"Звільнення Балчуна - правильний крок, хоча саме звільнення мало відбутися найпізніше в червні цього року за підсумками відповідного звіту в уряді. Але самого звіту так і не відбулося, на жаль. Хотів би підкреслити, що питання зміни вищого керівництва Укрзалізниці порушувалось мною протягом останніх 10 місяців, і нарешті це сталося. Тепер ключове - повна заміна всього керівного складу Укрзалізниці на фаховий і справді незалежний", - наголосив очільник транспортного відомства.

Також він додав, що вітає роботу правоохоронних органів щодо розслідування підсумків діяльності керівництва Укрзалізниці.

"Наразі Генеральною прокуратурою та іншими правоохоронними органами розслідується близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Крім того, Балчун фактично самоусунувся від виконання обов'язків задовго до свого звільнення", - сказав міністр.

Читайте також: Омелян: Я радий, що маємо факт звільнення Балчуна з посади

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 9 серпня, Кабінет міністрів схвалив заяву голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна про звільнення. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що польський топ-менеджер залишив посаду за власним бажанням.

Т.в.о. голови правління компанії призначено голову наглядової ради ПАТ "Українська залізниця" Євгена Кравцова.

Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі розпочати процедуру проведення публічного конкурсу на призначення нового керівника Укрзалізниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-