Омелян наполягає на поверненні Укрзалізниці до Мінінфраструктури

Омелян наполягає на поверненні Укрзалізниці до Мінінфраструктури

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" необхідно повернути під управління Міністерства інфраструктури до формування наглядової ради підприємства.

Про це у коментарі журналістам сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі ми бачимо суттєві недоліки у функціонуванні Укрзалізниці під відповідальністю Мінекономіки. Воно не має, на жаль, структурних підрозділів та необхідної компетенції для управління величезною державною компанією. На цьому етапі доцільно повернути (Укрзалізницю - ред.) до Міністерства інфраструктури", - сказав Омелян.

За його словами, у подальшому, коли буде сформована незалежна наглядова рада та правління, питання, як міністерство керуватиме Укрзалізницею, стане несуттєвим.

"Саме наглядова рада формуватиме політику компанії та її розвитку, погоджуючи з державою", - додав Омелян.

Читайте також: Омелян: Я радий, що маємо факт звільнення Балчуна з посади

Як повідомлялося, 18 січня Кабінет міністрів затвердив новий статут Укрзалізниці, згідно з яким Міністерство інфраструктури втратило право бути органом управління компанії. 

Минулого тижня Омелян повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним рішення Кабінету міністрів щодо виведення ПАТ «Укрзалізниця» з підпорядкування Міністерства інфраструктури України.

У свою чергу в Мін'юсті заявили, що оскаржуватимуть рішення Окружного адмінсуду Києва, який визнав незаконною постанову уряду від 18 січня про зміни до статуту ПАТ «Укрзалізниця». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-