Єврокомісія протестувала українську ГТС

Єврокомісія протестувала українську ГТС

Укрінформ
Європейська комісія дослідила можливі ризики української газотранспортної системи, що можуть виникнути упродовж опалювального сезону 2017-2018 років. 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"В рамках співпраці між Україною та Європейською комісією щодо посилення безпеки постачання газу представники Спільного дослідницького центру генерального директорату Європейської комісії разом з представниками НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Укртрансгаз» та Міністерства енергетики та вугільної промисловості дослідили сценарії можливих кризових ситуацій з постачанням природного газу в Україну", - йдеться у повідомленні.

Дослідження відбувалось відповідно до методології та стандартів Європейського Союзу, які також закріплені у Законі України «Про ринок природного газу».

Воно передбачало виявлення ризиків для української ГТС в опалювальному сезоні 2017-2018 років та аналіз сценаріїв кризових ситуацій, ймовірності наслідків їх настання, а також оновлення гідравлічної моделі, яка дозволяє проводити моделювання ситуацій в ГТС із урахуванням реальних умов роботи системи.

Читайте також: Поліція запобігла перевитраті Нафтогазом коштів на 36 мільйонів

Зазначається, що результати дослідження є базою для розроблення комплексу превентивних заходів, які суттєво підвищують рівень готовності ГТС до надзвичайних ситуацій. Також представники Спільного дослідницького центру надали рекомендації із вдосконалення нормативно-правових актів України, зокрема Національного плану дій (еквівалент Кризового плану дій у державах-членах ЄС) та Правил про безпеку постачання природного газу (еквівалент Превентивного плану дій у державах-членах ЄС).

Згідно з повідомленням, бенефіціаром проведеного дослідження є Міністерство енергетики та вугільної промисловості України як центральний орган виконавчої влади, що відповідає за моніторинг безпеки постачання природного газу. Дослідження проводилось за кошти Європейської комісії в рамках надання технічної допомоги Європейською комісією. Проект реалізується вже другий рік (починаючи з 2016 року) і в цілому розрахований на три роки.

Спільний дослідницький центр генерального директорату Європейської комісії (Directorate General–Joint Research Center, DG–JRC) – орган Єврокомісії, відповідальний за методологічне супроводження підготовки до виникнення кризових ситуацій у газовій сфері у всіх державах-членах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-