Нафта дешевшає: інвестори сумніваються, що ОПЕК дотримуватиметься квот

Нафта дешевшає: інвестори сумніваються, що ОПЕК дотримуватиметься квот

Укрінформ
Нафта дешевшає у середу, оскільки і після засідання технічного комітету ОПЕК+ у Абу-Дабі інвестори мають сумніви, що нафтовидобувні держави дотримуватимуться угоди про обмеження видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на 21 цент (0,40%) - до $ 51,93 за барель. Нафта WTI із поставкою у вересні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $ 0,14 (0,28%) - до $ 49,03 за барель.

У вівторок Brent подешевшала на $ 0,23 (0,4%), до $ 52,14 за барель, WTI - на $ 0,22 (0,5%), до $ 49,17 за барель.

"Дійсність є такою, що у ОПЕК немає жодних інструментів, щоб забезпечити дотримання квот на видобуток. Картель змушений жити з цією проблемою вже багато років", - зазначив аналітик SCI International Гао Цзянь.

Читайте також: Нафта продовжує дешевшати: Brent торгується близько $52, WTI - $49 за барель

Слабкість долара, який залишається близьким до багатомісячних мінімумів, дещо стримує зниження нафтових котирувань, як і повідомлення про те, що Саудівська Аравія з вересня скоротить експорт нафти до азіатських країн приблизно на 10%.

Найбільший нафтовий експортер у світі та негласний лідер ОПЕК Саудівська Аравія скоротить експорт сировини як мінімум на 520.000 барелів на добу у вересні в умовах дії глобального пакту про обмеження видобутку, повідомили джерела у вівторок.

У липні експорт нафти ОПЕК сягнув рекорду - не лише через не охоплених угодою про обмеження видобутку Лівії та Нігерії, а й через відхилення низки учасників домовленостей від узятих на себе зобов'язань. Експорт нафти ОПЕК в липні зріс до 26,11 мільйона барелів на добу, що перевищує рівень відвантажень попереднього місяця на 370.000 барелів на добу, показали дані Thomson Reuters Oil Research.

Трейдери чекають на нові дані щодо запасів нафти у США. За оцінками аналітиків, комерційні резерви скоротилися минулого тижня на 2,1 млн барелів.

Також на цьому тижні будуть оприлюднені щомісячні огляди ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства про стан нафтового ринку.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,91 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 51,90 долара за барель, що на 24 цента нижче за рівень закриття торгів ($ 52,14).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-