Експорт майже всіх категорій продукції тваринництва зріс - Держспоживслужба

399
Ukrinform
З січня по червень 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, завдяки розширенню географії ринків збуту, Україна збільшила обсяги експорту майже по всіх категоріях продукції тваринництва.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 "У поточному році завдяки спільним зусиллям держави та бізнесу відбулося розширення географії експортних поставок продукції тваринного походження. Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження, збільшилася до 728", - йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба додає, що за перше півріччя 2017 року на 60% збільшився експорт живих тварин, а м’яса та субпродуктів - на 46%. Зросли також обсяги поставок закордон: молокопродуктів - на 22%, пташиних яєць - на 22%, меду - на 95%, жирів і масел тваринного походження - на 140%.

Читайте також: В Україні зростає кількість прибуткових молочних господарств - експерт

Згідно з даними Держпродспоживслужби, на 303% збільшився експорт ковбас, на 30% - готової чи консервованої продукції з м’яса, на 81% - готових харчових продуктів з риби та ракоподібних. Крім того зріс експорт шкур ВРХ, овець та ягнят на 21%  та хутросировини на 77%.

У Держпродспоживслужбі підкреслюють, що високих показників вдалось досягти завдяки  відновленню експорту або відкриттю ринків: країн ЄС, КНР, Ізраїлю, ОАЕ, Королівства Саудівська Аравія, Єгипту, Гонконгу, Чорногорії, Сербії, Боснії та Герцеговина, Лівану і Танзанії.  

Як повідомлялось раніше, Держпродспоживслужба веде перемовини з 22 країнами щодо  виходу української продукції тваринного походження на закордонні ринки.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-