Нафта продовжує дешевшати: Brent торгується близько $52, WTI - $49 за барель

Нафта продовжує дешевшати: Brent торгується близько $52, WTI - $49 за барель

Укрінформ
Нафта впала в ціні у вівторок, після того, як розчарували дані по імпорту Китаю, другої за обсягом закупівлі бензину країни у світі, а інвестори чекають галузеві оцінки запасів нафти у США. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з постачанням у вересні впали в ціні на 0,32% до $49, 23 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,40% до $52,16 за барель.

Обсяги імпорту нафти у США впали в липні до найнижчого за сім місяців рівня, але все одно зросли на 12% (близько 8,16 млн барелів на день) з початку цього року.

Експорт та імпорт Китаю утворили більший, ніж очікувалося, профіцит торговельного балансу в доларовому еквіваленті, хоча рівень зростання виявився нижчим, ніж очікувалося, показали опубліковані сьогодні дані.

Експорт Китаю зріс у липні на 7,2%, а імпорт — на 11%. При цьому профіцит торговельного балансу становив $46,74 млрд. Очікувалося, що в доларовому еквіваленті експорт зросте в липні на 10,9% у річному обчисленні, а імпорт збільшиться на 16,6% після збільшення на 11,3% і 17,2% відповідно в червні. У результаті профіцит торговельного балансу мав становити $46,08 млрд після $42,77 у червні.

Пізніше сьогодні Американський інститут нафти опублікує оцінки запасів нафти і нафтопродуктів у США на кінець минулого тижня. В середу з'являться офіційні дані щодо запасів від Управління з енергетичної інформації.

Вчора ф'ючерси на нафту впали в ціні, оскільки занепокоєння інвесторів через надмірну пропозицію посилилося після того, як обсяг видобутку нафти у США зріс до найвищого за два роки рівня, а також через побоювання, що ОПЕК не виконує зобов'язання зі скорочення обсягу видобутку нафти.

Закінчивши минулий тиждень у мінусі, ф'ючерси на нафту не змогли толком відкотитися, оскільки дані показали, що обсяг видобутку нафти у США зріс до найвищого за два роки рівня, а збільшення обсягу видобутку нафти в Лівії лише посилило ситуацію.

Читайте також: Нафта помірно дешевшає під тиском зростання видобутку ОПЕК

Тижневий обсяг видобутку нафти у США становив 9,43 млн барелів на день за тиждень з 22 по 28 липня. Показник зріс на 12% з мінімуму, зафіксованого у червні минулого року, і досягнув найвищого з серпня 2015 року рівня.

У Лівії обсяг видобутку на найбільшому в країні родовищі Шарара повертається до норми після перебоїв, викликаних діями озброєних демонстрантів у прибережному місті Ез-Завія, заявила Національна нафтова корпорація. Ці невтішні дані з'явилися у той час, як зараз в Абу-Дабі проходить дводенний саміт, на якому представники країн ОПЕК і кількох виробників нафти, що не входять в організацію, обговорюють рівень виконання зобов'язань зі скорочення обсягу видобутку нафти.

Обсяг видобутку нафти в ОПЕК досягнув у липні найвищого у цьому році рівня в 33 млн барелів на день, збільшившись на 90 тис. барелів на день, показало дослідження Reuters минулого тижня.

У травні країни ОПЕК і деякі виробники, що не входять в організацію, домовилися продовжити угоду про скорочення обсягів видобутку нафти на дев'ять місяців до березня 2018 р., але зберегли обсяг скорочення на рівні 1,8 млн барелів на день, узгодженому в листопаді минулого року.

Деякі аналітики вважають, що ціни на нафту продовжать коливатися, поки інвестори чекають результати зустрічі з приводу рівня виконання зобов'язань.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 52,24 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,26 долара за барель, що на 11 центів нижче рівня закриття торгів ($52,37).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-