Міжнародні резерви України зросли на 15% - Нацбанк

Міжнародні резерви України зросли на 15% - Нацбанк

Укрінформ
Міжнародні резерви України станом на 1 серпня поточного року становили 17,795 млрд дол. 

Про це повідомляється на сайті Нацбанку 

«Міжнародні резерви України на 1 серпня 2017 року становили 17 795,0 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. За підсумками липня резерви залишилися майже на рівні попереднього місяця (скорочення становило менше 1%). Незначна зміна обсягу резервів відбулася насамперед через витрати на обслуговування державного боргу. Загалом резерви перебувають на рівні на 15% вищому, ніж на початку поточного року», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі НБУ зазначили, що протягом місяця банк купив 64,7 млн дол. (у тому числі 52 млн дол. - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу). Водночас у липні було проведено один валютний аукціон, під час якого НБУ продав 34,9 млн дол. 

Читайте також: Нацбанк знизив курс золота до 328 тисяч за 10 унцій

"Вихід НБУ із продажем валюти був пов'язаний з необхідністю згладити надмірні коливання на міжбанківському валютному ринку, що спостерігалися у зв'язку зі збігом 4 липня вихідного дня (на честь Дня незалежності) у США та робочого дня в Україні, і, як наслідок, відсутності надходжень валютної виручки напередодні", - зауважили в нацбанку. 

Також, наголосили в НБУ, станом на 1 серпня обсяг міжнародних резервів покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і НБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-