Держгеонадра пікетують: геологи вимагають прозорого формування громадської ради

Держгеонадра пікетують: геологи вимагають прозорого формування громадської ради

Укрінформ
ГО "Геологічна спілка України" пікетує Державну службу геології та надр через непрозоре формування громадської ради при відомстві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Представники Державної служби геології та надр України допускають до участі в установчих зборах по формуванню громадської ради тільки ті громадські організації, представники яких є працівниками Держгеонадр або пов'язаних компаній, - пояснили члени ГО «Геологічна спілка України». 

Учасники акції сподіваються, що керівництво Держгеонадр зверне увагу на цю проблему та вимагають прозорого формування громадської ради при службі.

"Представників антикорупційних організацій, журналістів та громадських активістів, які моніторять проблеми служби і відстежують незаконний видобуток надр та російський видобувний бізнес в Україні, не допускають до громадської ради», - додали у геологічній спілці.

Читайте також: Укрнафта: Держгеонадра досі не подовжила 9 ліцензій

Нагадаємо, громадська рада створена з метою забезпечення відкритості діяльності Державної служби геології та надр України, підтримання постійного діалогу з громадськістю, врахування громадської думки у процесі формування та реалізації державної політики у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр. Крім того, рада проводить відповідно до законодавства громадську експертизу та громадську антикорупційну експертизу проектів нормативно-правових актів, розроблених Держгеонадрами України. Чинний склад ради був оновлений 1 липня 2017 року.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Кабінет міністрів призначив заступником голови Державної служби геології та надр і тимчасово поклав виконання обов'язків керівника служби на Олега Кирилюка, вихідця Партії регіонів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-