Нафта помірно дешевшає під тиском зростання видобутку ОПЕК

Нафта помірно дешевшає під тиском зростання видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту трохи знизилися у понеділок: зростання видобутку ОПЕК перебило хорошу трудову статистику США й скорочення кількість бурових. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,36% - до 52,23 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,34% - до 49,41 долара за барель.

"Ціни на нафту значно зросли (наприкінці минулого тижня) за рахунок хорошої трудової статистики США, яка, як вважають інвестори, може означати зростання попиту на нафту у регіоні. Нехай незначне, але скорочення кількості бурових установок у США також підтримало котирування", - сказали аналітики ANZ.

Читайте також: Нафтогаз до бюджету сплатив 72 млрд

Опубліковані у п'ятницю дані про зайнятість у США вказали на сильніше, ніж очікувалося, зростання кількості робочих місць у липні і збільшення зарплат, що співпало з прогнозами.

Кількість бурових у США скоротилася за тиждень, що завершився 4 серпня, на одну штуку до 765 проти 381 за аналогічний період минулого року, показали у п'ятницю ціни нафтасервісної компанії Baker Hughes.

Основним чинником тиску на котирування аналітики називають зростання видобутку й експорту ОПЕК.

Експорт нафти ОПЕК у липні зріс до 26,11 мільйонів барелів за добу, що перевищує рівень відвантажень попереднього місяця на 370.000 барелів за добу, показали дані Thomson Reuters Oil Research.

Нафтокартель ОПЕК і кілька країн поза організацією, включаючи Росію, раніше домовилися скоротити видобуток приблизно на 1,8 мільйона барелів за добу до березня 2018 року заради відновлення рівноваги світового попиту й пропозиції. 

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,31 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,39 долара за барель, що на 3 центи нижче за рівень закриття торгів ($52,42).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-