Міненерго не переглядатиме тариф на електроенергію - Бойко

Міненерго не переглядатиме тариф на електроенергію - Бойко

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не планує переглядати тариф на електроенергію для населення через угоду ПАТ «Центренерго» на поставку 700 тис. тонн антрациту по $113/т. 

Про це повідомила заступник міністра з питань європейської інтеграції Наталія Бойко в коментарі телеканалу "Newsone".

«Міністерство (енергетики та вугільної промисловості - авт.) не очікує перегляду тарифу (електроенергії для населення - авт), тому що ця ціна вписується в те, що було закладено «Центренерго» в їхньому фінансовому плані Урядом у березні цього року. Відповідно, для Центренерго - це та рамка, яку вони можуть собі дозволити по своєму чинному фінансовому плану, тому ми не очікуємо на підвищення ціни», - сказала Бойко.

Читайте також: Кістіон сказав, скільки зберегли вугілля надзвичайні заходи в енергетиці

За її словами, завдяки зусиллям Уряду і тому, що було зекономлено велику кількість антрациту в зв'язку з тимчасовими надзвичайними заходами, також у зв'язку з тим, що ми споживаємо більше гідроелектроенергії, також електроенергії, яку генерують атомні станції, оптова ціна зараз зменшилась.

Нагадаємо, "Центренерго" уклало із XCOAL Energy & Resources (США) контракт про постачання близько 700 тис. тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року. Ціна першої партії складе $113/тонна. Наразі в тарифах населення закладена ціна в 1,73 тис. грн за тонну, тобто $65 за тонну. Різниця становить $48 за тонну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-