Розенко не бачить підстав говорити про перегляд ціни на газ

Розенко не бачить підстав говорити про перегляд ціни на газ

Укрінформ
Зараз немає жодних економічних передумов для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і газ. 

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Павло Розенко в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє його прес-служба. 

«Сьогодні інфляційні тенденції є абсолютно прогнозованими - на рівні, який зафіксований у державному бюджеті, вже тривалий час зберігається стабільність національної валюти. Тому жодних підстав для підвищення ціни на газ та тарифів на житлово-комунальні послуги немає. І я особисто, як член уряду, жодних рішень щодо підвищення ціни на газ не підтримаю», - сказав Розенко.

Він підкреслив, що в Україні «зафіксована ціна на газ для населення у державному бюджеті на рівні минулого опалювального сезону, і сьогодні говорити про перегляд цієї ціни немає жодних підстав».

Розенко також нагадав, що днями Кабінет міністрів затвердив фінансовий план «Нафтогазу», де зафіксована умова збереження ціни на газ і для населення, і для інших категорій споживачів.

Читайте також: Розенко підтримав створення на Одещині соціального містечка для переселенців

Коментуючи можливість введення абонплати за газ, віце-прем'єр-міністр наголосив, що незважаючи на формулу розрахунку, вартість газу не повинна підвищитися. 

«Неважливо скільки буде складових цього тарифу. Головне - ціна на газ не повинна бути підвищена! Визначення формули - це виключно компетенція НКРЕКП. Для мене, як для урядовця, важливо, щоб при цьому не був порушений баланс і щоб ціна на газ не була вищою, ніж зафіксована у бюджеті», - наголосив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-