Фінансової підтримки реформованим редакціям цьогоріч не буде - НСЖУ

Фінансової підтримки реформованим редакціям цьогоріч не буде - НСЖУ

Укрінформ
У державному бюджеті України на 2017 рік видатки на державну підтримку реформованим редакціям не передбачені.

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

"Таку відповідь надало Міністерство фінансів Державному комітету телебачення і радіомовлення, який направив на розгляд відповідну постанову Кабміну "Про затвердження Порядку надання державної підтримки реформованим друкованим засобам масової інформації місцевої сфери розповсюдження", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили на запит НСЖУ у Держкомтелерадіо, було надано також узгоджені пропозиції Мінфіну до проекту змін держбюджету на 2017 рік, згідно з якими пропонувалося закласти 8 млн 700 тис. грн на державну підтримку видань (по 50 тис. грн на одну редакцію, розрахунково на 174 видання).

Читайте також: Арешт журналіста Асєєва підтвердили у Росії - НСЖУ

Пропозиції Держкомтелерадіо підтримали Міністерство інформаційної політики, Комітет Верховної Ради з питань свободи слова, із зауваженнями погодило проект постанови Мінекономрозвитку, а Мінфін - не підтримав. Зрештою, при голосуванні у парламенті змін до державного бюджету України на 2017 рік поправка про фінансову підтримку реформованим газетам не розглядалася.

"Фінансова підтримка є важливою для реформованих видань, особливо тих, що видаються у маленьких містах або селищах, де досить важко залучати рекламні кошти і швидко стати на ноги. Тим більше, що на початковому етапі реформи влада декларувала свої наміри допомоги газетам, що йдуть у роздержавлення. І це є зобов’язання, прописане у законі про реформування. Сподіваємося, допомога буде реальною, а не декларативною", - коментує голова НСЖУ Сергій Томіленко.

За повідомленням Держкомтелерадіо, відповідні пропозиції вже надано Мінфіну при формуванні проекту державного бюджету України на 2018 рік. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-